Annons

Sökare och finnare på solig auktion

På Länkarnas loppis strövade många sökare runt bland borden. Vissa fann också vad de sökte - eller något helt annat. Engelska deckare, en riktigt gammal köttkvarn eller en tjusig ljuskrona.
Trelleborg • Publicerad 13 juni 2009
Foto: 
En riktig Karlssons blandning detta säger Agne Karlsson i Länkarna om prylarna han bjuder ut till försäljning på gräset.
En riktig Karlssons blandning detta säger Agne Karlsson i Länkarna om prylarna han bjuder ut till försäljning på gräset.Foto: 
Auktionsförrättare Ivar Åberg uppe på scenen ropar ut tavlor, ljuskronor och möbler. Kjell Nilsson hjälper till att visa upp föremålen för publiken.
Auktionsförrättare Ivar Åberg uppe på scenen ropar ut tavlor, ljuskronor och möbler. Kjell Nilsson hjälper till att visa upp föremålen för publiken.Foto: 
Anita Halldén i Länkarna säljer småpryttlar och husgeråd.
Anita Halldén i Länkarna säljer småpryttlar och husgeråd.Foto: 
Foto: 

KYRKOKÖPINGE. Jan Jonsson från Trelleborg är en av många som bläddrar och rotar i boklådorna under lördagens loppis vid Länkarnas gård i Kyrkoköpinge. Men förgäves.

– Jag letar efter gamla svenska eller engelska deckare, gärna Dorothy Sayers. Men det verkar inte finnas, säger han och konstaterar att han nog blir så illa tvungen att leta på till lite dyrare ställen för att hitta det han söker.

Annons

En som däremot har fyndat är Jussi Rimpeläinen som kommer vandrande mot utgången med en köttkvarn i nypan. Den ska han nu hem och rengöra.

– Jag har använt köttkvarn i Finland när vi malde ner abborre och annan skräpfisk, säger han.

Årets loppis hölls till stora delar inomhus i stället för ute på det stora fältet, Ella Larsson i föreningen Länkarna berättar att de efter fredagens regnoväder inte vågade annat. Alla kläder såldes till exempel inomhus. Men lördagen bjöd på sol och ingen behövde få sina prylar förstörda av regn det här året.

När auktionen drar igång ute på gården gör auktionsförrättare Ivar Åberg gör sitt bästa för att få igång publiken. När budandet går trögt går han själv in och lägger ett bud för att få igång budgivningen. Genast bjuder någon över.

– Jaha, 30 bjudet, där ser ni, ropar han belåtet.

Ann Gäre
Erika Oldberg
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons