Annons

Södra delen av E6 kan bli försenad

Om E6 ska dras in till Trelleborg via en ny väg till Hedvägens förlängning kan det innebära att delen söder om Skegrie försenas i åratal.
Trelleborg • Publicerad 12 januari 2006

Vägverket arbetar just nu med en förstudie för alternativet att dra in E 6 till Trelleborg via en ny väg till Hedvägens förlängning.

– Vi räknar med att förstudien är klar för samråd inom två månader och ska diskutera om vi kan samordna det med de samråd som kommunen ska hålla, säger Marie Minör, projektledare på Vägverket.

Annons

Om besluten blir att E 6 ska ledas in till Trelleborg via en ny sträckning menar Vägverket att det innebär att den delen av projektet måste till regeringen för en ny tillåtlighetsprövning.

– Vi har tillstånd att bygga ut vägen i en korridor längs den befintliga vägen. Och en ny sträckning in till Trelleborg måste upp till ny tillåtlighetsprövning, säger Marie Minör. Det kan innebära att den delen av utbyggnaden försenas kraftigt. När utbyggnaden av E 6 var uppe hos regeringen för tillåtlighetsprövning tog det 21 månader för miljödepartementet att fatta beslut.

– Om man beslutar sig för alternativet med en ny väg in till Trelleborg kan det bli så att utbyggnaden av den norra etappen görs först och att vi enbart gör en del mindre förbättringar på delen från Skegrie in till Trelleborg i avvaktan på ett tillstånd från regeringen, säger Marie Minör.

Enligt Marie Minör är det viktigt att snabbt komma i gång med utbyggnaden av den norra etappen, även om tillståndet för alternativet på den södra delen ännu inte är klart. Enligt planerna ska utbyggnaden av vägen starta 2007. Bakgrunden till att utbyggnaden av E 6 kan komma att genomföras i två etapper är att alternativet med att leda in trafiken till Trelleborg och till hamnen via en ny väg till Hedvägens förlängning dykt upp relativt sent i planeringen.

Lasse Bryggare

0410-545 71

lasse.bryggare@allehandasyd.se

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons