Annons

Söderslättshallen bjuder på 30-årsfirande

Nu är det 30 år sedan prins Bertil klippte det blågula bandet till Trelleborgs nya idrottsliga stolthet: Söderslättshallen. Det firas på lördag, då husets alla vrår hålls öppna och Trelleborgs musikkår spelar.
Trelleborg • Publicerad 21 april 2004

Göran Ling är nytillträdd fritidschef på Trelleborgs kommun, men han har varit med ett tag. Den 16 februari 1974, när prins Bertil och hans ceremonifölje anlände, då var Göran nytillträdd kamrer på fritidsförvaltningen. - Vi tog i hand och jag fick ta hand om hans kamelhårsrock, minns Göran Ling. Sedan höll han väl ett litet tal och klippte bandet, men exakt vad han sa minns jag inte i dag. Redan året därpå fick den nya hallen kungligt besök igen. Nyblivne kung Carl XVI Gustaf hade vägarna förbi Trelleborg på sin Eriksgata, och stannade till på Söderslättshallen för att bland annat provskjuta skyttebanan. - Så kungen hör till de aktiva här! konstaterar Göran Ling med ett skratt. På lördag firas 30-årsjubileet, från klockan 10 på morgonen till halv sex på kvällen. Under dagen kan man besöka husets olika verksamma föreningar, och kolla in badminton, bordtennis och innebandy i B-hallen, handbollsmatch mellan IFK Trelleborg och Stavstens IF i A-hallen (klockan elva) och utomhus knattefotboll och friidrott. Dessutom blir det uppvisning med unga dansare från Makedoniska föreningen Pelister (klockan 12.30), Anderslövs folkdansgille (13.15) och Trelleborgs konståkningsklubb (14.00). Dagen avrundas med konsert i ishallen, där fritidsnämndsordförande Leif Johansson först ger en liten historik. Sedan väntar Trelleborgs musikkår, dirigerade av Michael Nordberg och med solisterna Emma Peterson och Inger Hansson. Konferencier vid konserten, som börjar klockan 16, är piggsvinsteaterns Lasse Svensson, och alltihop är absolut gratis. - Hela dagen byggs kring de föreningar som är aktiva i huset, berättar Göran Ling. Vi har pratat om att vi nog borde ha en liten festlighet varje år i fortsättningen, kanske i samråd med föreningsrådet som ju ändå har sin "föreningarnas dag". Göran Ling är väldigt stolt över hela anläggningen, som ju nyligen utökades med friidrottsarenan. - För att ligga i en sådan liten stad som Trelleborg så är den ju helt fantastisk, säger Göran Ling. Här finns bowlinghall, skyttebana, ishall?i princip allt utom bad. Genom åren har Söderslättshallen också varit värd för flera större tävlingar, som SM i bordtennis, brottning och taekwondo.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons