Annons

Socialtjänsten får ny lokal

Till hösten får socialtjänstens sjuksköterskor och rehabpersonal i Trelleborg gemensamma lokaler. Det har Vård- och omsorgsnämnden beslutat. Tanken är att arbetsmiljön för personalen ska förbättras, samtidigt som man sparar pengar genom en effektivare organisation.
Trelleborg • Publicerad 4 juni 2003

- I dag är det svårt att få överblick. Genom att skapa en helhet ökar förutsättningarna för att styra och ge stöd till personalen, säger socialchef Karin Cederholm. Beslutet att samla all personal under ett tak är en fortsättning på den centralisering av organisationen som trädde i kraft förra året. Då organiserades kommunens hälso- och sjukvårdspersonal som en enhet med en gemensam chef. Den tilltänkta lokalen är belägen i hörnet Johan Kocksgatan/ Gutenbergsgatan. Med 27 rum och en yta på 662 kvadratmeter ska den ge arbetsplats till 55 personer. Årskostnaden för lokalen är 550 000 kronor. Men den nya lokalen ska inte bli någon merkostnad, tvärtom räknar socialförvaltningen med att minska kostnaderna på sikt. Genom en bättre samordning av resurserna minskar behovet av vikarier och inhyrd personal. Den förste september flyttar personalen in.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons