Annons

Socialnämndens budget spricker

Budgeten för socialnämnden i Trelleborg riskerar att spricka även i år. Det är framför allt äldrevården som kostar mer än nämnden räknade med i budgeten för året.
Trelleborg • Publicerad 9 april 2002

- Prognosen efter årets första kvartal pekar på ett minus i budgeten för äldrevården på cirka tio till tolv miljoner kronor, ungefär i samma storlek som underskottet i fjor, säger Jan-Erik Bång (s), ordförande i socialnämnden. Kostnaderna för äldrevården ökade kraftigt under andra halvåret i fjor och har fortsatt ligga på en hög nivå under början av detta år. - Kostnaderna har dock inte ökat ytterligare, säger Jan-Erik Bång. Budgeten för 2002 fastställdes i augusti i fjor och då hade kostnadsökningarna inom äldrevården ännu inte visat sig. - Vi kunde inte förutse att kostnaderna skulle öka så mycket under andra halvåret i fjor när budgeten lades, säger Karin Cederholm, socialchef i Trelleborg.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons