Annons

Socialnämnden positiv till PC-Malte

Att engagera personer med datorkunskap som frivilliga för att lotsa äldre i frågor som rör datorer, internetanslutning och program tycker socialnämnden är en bra idé. På sitt senaste sammanträde ställde sig nämnden positiv till medborgarförslaget om så kallad PC-Malte för äldre.
Trelleborg • Publicerad 22 december 2013

Den nya tekniken får inte bli ett verktyg enbart för yngre och medelålders. Det tycker Sten Andersson som för ett år sedan lämnade in ett medborgarförslag om att kommunen borde se till att äldre utan datorvana kan få hjälp och stöd att använda en dator.

– Detta är något som vi är positiva till. Det är ju framtiden och det gäller även våra äldre. De måste också kunna hänga med, det är ju mer och mer som styrs över till det digitala, säger Marianne Ohlander (M) ordförande i socialnämnden.

Annons

Socialnämnden har beslutat att låta kommunens frivilligsamordnare undersöka om det finns ett behov och intresse när det gäller datorhjälp bland äldre. Redan i dag finns Seniornet som håller i grupputbildningar i datoranvändning men tanken med PC-Malte är att engagera frivilliga som ska kunna ge stöd och hjälp på individuell nivå.

Det som kommer fram i den undersökningen som frivilligsamordnaren ska göra ska sedan ligga till grund för vidare beslut.

Taner Caliskan och Kristin Knutsson
Jenny Isaksson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons