Annons

Socialnämnden gick med plus

Med hjälp av ett tillskott på tio miljoner kronor räddades socialnämndens ekonomi.Det visar nämndens bokslut för 2002 som nu är sammanställt.
Trelleborg • Publicerad 4 mars 2003

Där framgår att socialnämnden gjorde ett överskott med knappt 300 000 kronor. Främsta orsaken till att nämnden klarade budgeten var att man inte hade lika många medicinskt färdigbehandlade patienter under andra hälften av förra året, jämfört med motsvarande period under 2001. - Införandet av maxtaxan för äldreomsorgsavgifter blev inte lika kostsamt som man befarade. Dessutom uteblev den budgeterade intäktningsminskningen, sammanfattar nämnden i sin redovisning som presenterades vid en presskonferens på tisdagen. Inom vård och omsorgssektorn gick man 4,7 miljoner kronor plus, medan man inom LSS-verksamheten gick back med 700 000 kronor. Just kostnaderna för LSS, Lagen om särskilt stöd, har ökat under de senaste åren, noterar nämnden i sitt bokslut. "En ny gruppboendeenhet, som tas i bruk under 2003, har byggts förra året. Kostnaderna för externa placeringar, i huvudsak HVB, Hem, vård och boende, uppgår till 4,5 miljoner kronor, vilket svarar för det största överdraget. - Hade vi inte fått ett påslag på tio miljoner kronor när budgeten för 2002 lades hade vi gått med rekordförlust, konstaterar socialchefen Karin Cederholm. Nästa bokslut som ska presenteras för socialtjänsten i Trelleborg görs i två delar, eftersom socialnämnden numera är uppdelad i vård- och omsorgsnämnden samt individ- och familjeomsorgsnämnden.

Johan Persson johan.persson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons