Socialdemokraterna satsar på vård, skola och omsorg

På onsdagen presenterade socialdemokraterna i Trelleborg sitt handlingsprogram, "Trelleborg vårt hem på jorden", för den kommande mandatperioden. Man går till val med klassiska frågor som vård, omsorg och skola. Och man utesluter inte att höja skatten för nå målen.
Trelleborg • Publicerad 28 augusti 2002

- Vi startade i augusti i fjol och vi ville få ihop ett program som är väl förankrat bland trelleborgarna. Vi har haft en öppen dialog om vilka frågor som ska ligga i fokus, säger kommunalrådet och ordförande i arbetarekommunen Egil Ahls (s). I sitt handlingsprogram deklarerar man att en bra skola och förskola är det viktigaste instrumentet för en bra framtid. Ambitionen är att skapa en spjutspetsskola, där lärare, föräldrar, elever och annan personal ska samverka. En del av bakgrunden till denna satsning är att få elever från Trelleborg går vidare till högre studier. En trend som socialdemokraterna nu vill bryta. I samband med en ökad inflyttning finns det också i handlingsplanen stora ambitioner att etablera nya bostadsområden i kommunen. Till skillnad från lyxlägenheterna i kvarteret Fornborgen, är tanken att det ska bli bostäder som inte utestänger någon kategori trelleborgare. När det gäller vården och omsorgen, vill man bland annat bygga två nya enheter för äldreomsorg och rusta upp Alstadhemmet. - Vi vill också se till att det finns bättre övernattningsmöjligheter för anhöriga till senil dementa, fortsätter Egil Ahl. Socialdemokraterna stoltserar i dagsläget med att man inte har höjt kommunalskatten under ett flertal år. Huruvida handlingsprogrammet för den kommande mandatperioden bryter denna trend är ovisst. Men det är inte otänkbart. - När vi la budgeten i fjol var vi beredda att höja skatten, men vi tyckte det var onödigt i nuläget. Vi kommer precisera en eventuell skattehöjning närmre valet. För att klara driften ser jag en skattehöjning i tunneln, säger Egil Ahl.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.