Annons

Sociala satsningar hos S

14 miljoner kronor i extra satsningar, varav 6,5 miljoner kronor till elever med särskilda behov. Det vill Socialdemokraterna lägga i 2012 års budget.
Trelleborg • Publicerad 15 juni 2011

TRELLEBORG. På måndagens kommunfullmäktige ska budgeten diskuteras. Både hos den styrande alliansen och hos Socialdemokraterna är de sociala satsningarna i fokus.

TA har tidigare berättat om alliansens förslag att inrätta en social investeringsfond med 12,5 miljoner kronor 2012, pengar som ska flyta in genom en försäljning av kommunens aktiekapital. Man vill också lägga utdelningen från kommunala bolag, 4,5 miljoner kronor, till särskilda satsningar.

Annons

Nu kontrar Socialdemokraterna med 14 miljoner kronor till satsningar främst inom vården och skolan. 6,5 miljoner kronor ska hjälpa elever med särskilda behov att få godkända betyg i skolan.

– I många fall dröjer det till högstadiet innan elever får rätt diagnoser vad gäller till exempel dyslexi. Det krävs mer resurser, säger Nils-Gunnar Snygg (S), andre vice ordförande i kommunfullmäktige.

Vad gäller de äldre så föreslår Socialdemokraterna bland annat att två miljoner kronor ska läggas på bättre rehabilitering, ökade insatser vid senil demens, ökat anhörigstöd och strokeprogram.

– Vi har drivit detta i några år men inte fått igenom det, säger oppositionsrådet Catherine Persson (S).

Socialdemokraterna vill också lägga två miljoner kronor på fritidsgårdar. S vill se nya fritidsgårdar i Skegrie och i västra Trelleborg, samt en upprustning av den i Smygehamn.

Taner Caliskan och Kristin Knutsson
Andreas Mårtensson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons