Annons

Snurrigt förslag från kd

Kd motionerar till kommunfullmäktige i Trelleborg om nya rondeller längs väg 9 i östra Trelleborg.
Trelleborg • Publicerad 23 februari 2006

Bakgrunden till kd: s motion är de stora utbyggnader som gjorts och som kommer att göras i östra Trelleborg.

Antalet fordon på Dalköpinge strandväg har ökat markant redan nu, enligt kd:s motion. Bilisterna kör sedan ut på väg 9 mot Trelleborg.

Annons

Enligt motionen innebär det att köerna blir långa i korsningen mellan Dalköpinge strandväg och väg 9.

"Detta gör att flertalet bilister väljer att ta Östra Förstadsgatan i stället" skriver kd i sin motion.

Att bilisterna väljer den vägen beror på att den är bred och snabbt leder in till Östra korset, hävdar kd. Men på den gatan ligger Östra skolan och många barn i området promenerar eller cyklar till skolan längs vägen. På morgnarna innebär det att barnen möter många och snabbt körande bilar på sin skolväg.

"Detta medför oro för alla boende längs denna väg" skriver kd i motionen.

På grund av den beskrivna trafiksituationen menar kd att det behövs rondeller där vägarna i Dalköpinge och Gislöv korsar väg 9.

Rondellerna skulle ge en bättre trafikrytm och ta bort riskerna från Östra förstadsgatan.

Utan rondeller blir trycket alltför stort i korsningarna, vilket kan leda till långa köer och i värsta fall trafikolyckor, menar kd.

Därför föreslår kd att kommunfullmäktige ska se över möjligheterna att snabbt bygga en rondell i korsningen Piggvarvägen och väg 9. Samma sak föreslår kd när det gäller korsningen Dalköpinge strandväg och väg 9.

Lasse Bryggare

0410-545 71

lasse.bryggare@allehandasyd.se

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons