Snöovädret ställde till det för tidningsbuden

I lördagsmorse var Trelleborgs gator plogade och framkomliga. Ändå fick ett hundratal prenumeranter vänta förgäves på sin Trelleborgs Allehanda.
Trelleborg • Publicerad 27 februari 2007

I torsdags och fredags fick många prenumeranter i Trelleborg hämta tidningen i närbutiker och busskurer. Igensnöade gator och vägar gjorde det omöjligt för tidningsbuden att göra sitt jobb.

I lördags såg gatorna framkomliga ut, men ändå delades inte tidningen ut till ett hundratal prenumeranter. Några av dem har ringt TA och undrat varför.

– Vad folk inte tänker på är att det snöade och blåste för fullt under natten till lördag, säger Gunilla Lindén, regionschef på Tidningsbärarna.

– På morgonen såg gatorna bra ut, men våra tidningsbud är ute på natten och då finns det ingen snöröjning. Det går inte att förbereda sig inför sådant här snöoväder. Blåsten förändrar förutsättningarna från den ena stunden till den andra.

Det är ett hårt jobb att vara tidningsbärare, säger Gunilla Lindén. Tunga tidningsbuntar packas i kärror som dras för hand. Och snöstorm och halka underlättar så klart inte.

– Vi har gjort så gott vi kunnat. Våra tidningsbud har varit fantastiska.

Markus Celander

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.