Snön kostar inget extra i Trelleborg

Trelleborg • Publicerad 2 mars 2005

Snöröjningen får kosta i Trelleborgs kommun. Här finns ingen begränsad budget för hur mycket man kan ploga och skotta innan pengarna tar slut.

För de som pulsar i snön kan det vara skönt att veta att det åtminstone inte kostar några extra skattepengar att hålla gator och gångvägar fria. Eller att budgeten inte plötsligt tar slut, så att vi får vänta på att få se en plogbil igen.

– Förr samlade vi på oss en pott till väder och snö, som sen användes under dåliga tider, berättar tekniske chefen Lennart Lindsjö.

– Numera har vi inga restriktioner, annat än vad det gäller tillgången till snöröjningsmaskiner. Vi försöker hålla igång alla maskiner, och nu i veckan har vi kört för allt vad tygen håller.

Mellan 70000 och 100 000 kronor per dygn kostar det att ploga, skotta och sanda, uppskattar Lennart Lindsjö. De dåliga nyheterna är att skulle det bli ett ovanligt snörikt år, då får andra investeringar i tekniska nämndens budget stå tillbaka.

– Vi får lov att omprioritera pengar i sådana lägen, berättar Lennart Lindsjö. Vi får se på utfallet när säsongen gått, i mars-april någon gång, och sedan har vi åtta månader på oss att göra justeringar i budgeten.

Lars Thulin

TRELLEBORG
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.