Annons

Snökaos på Söderslätt

(Uppdaterad). Det råder snökaos i södra Sverige och bilister uppmanas att inte ge sig ut på vägarna i onödan. Snö, stark vind och kyla. Alla ingredienser som behövs för att skapa ett riktigt vinterkaos. Ett flertal skolor beslutade vid middagstid att avbryta sina undervisningar och skicka hem eleverna, däribland Anderslövs och Klagstorps skola.
Trelleborg • Publicerad 6 februari 2006
Foto: 
Foto: 
20060206 Birgit Eklund i S.Åby är ute i snöyran med sin rullator och hämtar tidningen. Foto: Anette Sjöstrand
20060206 Birgit Eklund i S.Åby är ute i snöyran med sin rullator och hämtar tidningen. Foto: Anette SjöstrandFoto: 
Foto: 
På vägen mellan Södra Åby och Trelleborg hann snöröjningsfordonen knappt med att hålla vägen öppen.
På vägen mellan Södra Åby och Trelleborg hann snöröjningsfordonen knappt med att hålla vägen öppen.Foto: Anette Sjöstrand

Snövädret väntas dra bort i sydost under eftermiddagen för att så småningom övergå i regn. SMHI varnar för underkylt. Öresundsbron har på grund av en olycka stängts av i riktning mot Danmark. Ovädret med blåst och snörök gör att hastigheten i brons båda riktningar har satts ned till 50 kilometer i timmen och framkomligheten är begränsad.

Tågen kör som vanligt, meddelar brons trafikcentral.

Annons

På grund av det häftiga snöoväder som drar in över södra Skåne tvingas flera skolbarn skickas hem från sin undervisning. På Anderslövs skola har rektor Liselotte Pierce tillsammans med sina kollegor beslutat att avbryta dagens undervisning och skicka hem eleverna.

Vägarna ute på slätten plogas och sandas för fullt men trots detta är det svårt att hinna med för plogbilarna. Den starka blåsten gör att vägarna snabbt blåser igen med en begränsad framkomlighet som följd.

Vägverket varnar nu för att ge sig ut annat än i absoluta nödfall. Halt väglag och dålig sikt råder. En del avkörningar har skett i Trelleborgsområdet men hittills inga av allvarlig karaktär. Bland annat kolliderade två personbilar i korsningen Norra Lillvägen och väg 100 i Hällviken strax före klockan 16 på måndagen. En person fördes till sjukhus med lindrigare fysiska skador.

Vid 16.15-tiden har sammalagt åtta trafikolyckor i hela länet resulterat i personskador. Dock inga med allvarligare fysiska skador.

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons