Annons

Snökaos på Söderslätt

(Uppdaterad) Snöovädret har vållat kaos på flera håll på Söderslätt med flera avåkningar i dikena. Det har varit besvärligt att ta sig fram på de flesta vägarna i området. Med jämna mellanrum har 101:an och väg 9 varit avstängda.
Trelleborg • Publicerad 22 februari 2002

- Vi har haft full insatsstyrka av våra plogbilar. Det har snöat igen på vägarna snabbt under hela fredagsförmiddagen, säger Claes Jacobsson på Vägverket i Svedala. Det har även varit svårigheter för hemtjänsten att komma hem till pensionärerna med matleveranser. Hundratals hushåll på Söderslätt blev även utan ström. Flera försenade färjeturer rapporteras dessutom under fredagssförmiddagen. Räddningstjänsten använder bandvagnar på en del orter på Söderslätt, bland annat i Skegrie, Månstorp och Östra Grevie, för att hjälpa hemtjänsten att köra ut mat till pensionärer. Flera av bussarna som kör inom Trelleborgs kommun och mot Malmö har hittills under förmiddagen varit försenade på grund av väderturbulensen. - Några av färjorna har blivit försenade en halvtimme. Men i övrigt flyter trafiken mellan Trelleborg och Tyskland, säger Janne Olsson som jobbar i trafiktornet i Trelleborgs hamn. På flera håll på Söderslätt blåser det ungefär 18-20 meter per sekund. Enligt personalen i hamnens trafiktorn väntas de hårda vindarna avta senare under fredagseftermiddagen.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons