Annons

Snöbollskrig urartade i misshandel

Två ynglingar, en femtonåring och en sextonåring, greps på söndagskvällen för olaga hot och misshandel.
Trelleborg • Publicerad 2 januari 2006

Det var vid halv nio-tiden på söndagskvällen som fyra pojkar kastade snöboll på tre flickor och tre pojkar i yngre tonåren som passerade förbi på Östergatan i Trelleborg. Den yngste snöbollskastaren var tretton år, den äldsta sexton år gammal.

När de förbipasserande ungdomarna bad ynglingarna att sluta övergick snöbollskastningen i stället i misshandel, sparkar och slag. Sextonåringen drog till slut fram en kniv och hotade ungdomarna innan han och de tre andra pojkarna försvann från platsen.

Annons

En av de angripna ungdomarna ringde efter misshandeln till sina föräldrar som i sin tur larmade polis.

Två av angriparna, en femtonåring och sextonåringen, greps strax efter nio på kvällen. De släpptes efter förhör vid halv tolv-tiden. De två pojkarna nekar till misshandeln. På grund av de två andra pojkarnas ringa ålder krävs beslut från åklagare innan de kan höras.

Jessica Bloem Pettersson

0410-54569

jessica.bloem.pettersson@allehandasyd.se

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons