Annons

Snävt perspektiv i Malmöplan

Resonemangen kring Kontinentalbanan har ett mycket snävt Malmöperspektiv. Det menar Kjell Nilsson (s), ordförande i Trelleborgs byggnadsnämnd och Stefan Ferm, stadsbyggnadschef i sitt yttrande om Malmös översiktsplan som just nu aktualiseras.
Trelleborg • Publicerad 7 maj 2004

I materialet från Malmö diskuteras en utvecklad persontrafik på Kontinentalbanan mellan Malmös olika stadsdelar. Den trafiken blir möjlig när övrig persontrafik flyttar till Citytunneln, enligt underlaget från Malmö. Kjell Nilsson och Stefan Ferm menar att resonemanget har ett mycket snävt Malmöperspektiv. "Den nationella och internationella godstrafiken på denna sträcka nämns ej" skriver Kjell Nilsson och Stefan Ferm. Sett ur regionalt, nationellt och internationellt intresse måste eventuell persontrafik på Kontinentalbanan underordna sig godstrafiken på sträckan, menar de båda. Det måste framgå av planeringen för Malmö, anser de. De båda föreslår att kommunstyrelsen i sitt svar till Malmö ska poängtera Kontinentalbanans betydelse och att persontrafiken utreds bättre.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons