Annons

Snart tas beslut om Sfi-bonus

På onsdag kommer jämställdhets- och integrationsdepartementet att besluta om Trelleborg blir en av de 13 orter som får testa ett belöningssystem i Svenska för invandrare.
Trelleborg • Publicerad 15 juni 2009

TRELLEBORG. Tanken är att de elever som läser Sfi och uppnår betyget godkänd inom ett år ska få en ekonomisk belöning på mellan 6 000 och 12 000 kronor.

Trelleborgs kommun hoppas få ingå i verksamheten som pågår under ett år och på så sätt korta utbildningstiderna inom Sfi.

Annons

– Det är ju bara att inse att sättet det fungerar på idag inte är särskilt verkningsfullt. Då gäller det att pröva nya vägar, säger gymnasie- och vuxenutbildningsnämndens ordförande Lars Hemzelius (FP).

Bonusarna ska bestå av statliga pengar, något som varit en förutsättning för att Hemzelius skulle intressera sig för projektet. Att satsa kommunala pengar på projektet är inte aktuellt, menar han.

Johan Silfversten Bergman
Fanny Johansson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons