Annons

Snart stänger sista utställningen

Snart blir trelleborgarna utan museum. I alla fall under några månader. På söndag stänger museet sina gamla lokaler trots att tingshuset inte öppnar förrän i början av 2010.
Trelleborg • Publicerad 3 september 2009
Foto: Tomas Nyberg
Skateholmarna är den enda utställningen som följer med från Östergatan till Stortorget berättar Bjaerne Persson.Foto: Tomas Nyberg

TRELLEBORG. Packandet har pågått länge, magasinflytten är i full gång och i tingshuset renoveras det. Men det är egentligen först nu som trelleborgarna kommer att märka av museiflytten.

På söndag är sista dagen som musset håller öppet på Skyttsgården. Sedan väntar ungefär fyra månader innan man kan göra ett museibesök i Trelleborg igen, i gamla tinghuset.

Annons

– Först var många besökare negativa, de tyckte att det var synd på det här huset. Men nu börjar det ändra sig. Jag tror att de har accepterat det, säger museets Bjaerne Persson.

Den enda permanenta utställning som följer med till tingshuset är Skateholmarna. Samtidigt som personalen packar och flyttar planeras det också för en ny, permanent utställning som ska visa Trelleborgs stadshistoria.

– Det är en hel del arbete med den. Det var först tänkt att vi skulle göra den här, men i och med flytten måste vi planera om nu, säger Bjaerne Persson.

Lucas Dietrichson
Fanny Johansson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons