Annons

Snart snurrar Palmfestivalen igång

Festen kan börja. Knallarna riggar sina stånd. Karusellerna tar fart och marknadsmyllret är oundvikligt.
Trelleborg • Publicerad 24 augusti 2006
Lamporna på karusellen UFO sätts på plats av Tim Roskvist från Skurup. Under delar av året kuskar han runt med det mobila nöjesfältet BILD: TOMAS NYBERG
Lamporna på karusellen UFO sätts på plats av Tim Roskvist från Skurup. Under delar av året kuskar han runt med det mobila nöjesfältet BILD: TOMAS NYBERGFoto: 

Redan på torsdagseftermiddagen märktes en förändring i stadsbilden: Bilar och grönsaksstånd på Stortorget fick ge vika för alla karuseller som parkerades kring Sjöormen. Tim Roskvist riggade karuseller, skruvade dit belysningar och monterade delar på de många åkattraktionerna.

– Nyss var vi i Kävlinge med Möllers nöjesfält. Nu är det Palmfestivalen som gäller, säger han. Längtan efter kompisträffarna, shoppingrundorna vid stånden och konserter finns hos många trelleborgare. Maria Ristola är en av dem:

Annons

– Ja, det är klart att jag ska gå ut på stan' när det är Palmfestival. Tillsammans med mina vänner ska jag festa och ha roligt, säger hon.

Redan i går förbereddes folkfesten. Krögare satte upp tält och butiker började ladda inför första marknadsdagen.

– Vi ska sälja grillspett. Hur många är svårt att säga, men det blir nog bortåt tusen stycken, säger Jonas Boberg, restaurangchef på Istanbul, mitt i korsningen mellan CB Friisgatan och Algatan.

På Rådhustorget såg Karl Hansson hur scenen sattes upp:

– Jag ska gå på marknaden av gammal vana. I år ska jag vara där tillsammans med mina barnbarn från Kungsbacka, säger han.

Johan Persson

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons