Snart slut på nattligt buller från hamnen

En trelleborgare som bor på Östra stranden har klagat till länsstyrelsen på bullret från hamnen. Hamnen skriver i sitt svar att i och med junis månads slut ska de nattliga anläggningsarbetena upphöra.
Trelleborg • Publicerad 29 juni 2013
Trelleborgs Hamn
Trelleborgs HamnFoto: Tomas Nyberg

Länsstyrelsen konstaterar i sitt beslut att bullret från arbetet med utbyggnaden av Trelleborgs hamn håller sig inom riktvärdena.

Enligt trelleborgarens klagomål, som kom in till länsstyrelsen nu i juni, har det bullrat natt och dag från hamnarbetena under ett år. Förutom att störa nattetid påverkar bullret också utevistelse och rekreation, enligt klagomålet.

Trelleborgaren hade hoppats att arbetena skulle vara färdiga nu, men bullret hörs fortfarande denna sommar.

Hamnen har svarat på klagomålet via kommunens medborgarforum. Hamnen beklagar störningarna, men framhåller att man klarar riktvärdena för buller nattetid, även om det inte blir störningsfritt.

Länsstyrelsen skriver i sitt svar på klagomålet att riktvärdena inte överskrids vid trelleborgarens hus. Ärendet avslutas därför utan några åtgärder.

Maria Sällberg
Lasse Bryggare
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.