Annons

Snart plats för fler i Guds hus

I augusti tas första spadtaget för en efterlängtad utbyggnad av Kyrkans hus i Höllviken. Verksamheten har vuxit på längden och tvären och nu får varken församlingsmedlemmar eller personal plats.
Trelleborg • Publicerad 30 juni 2006
Kyrkorådsordförande Lill Kempe, fastighetsansvarige Bertil Truedsson och kyrkoherde Birgitta Cervin längtar efter att låta verksamheten på Kyrkans hus breda ut sig ytterligare. Bild: Sara Hasselskog
Kyrkorådsordförande Lill Kempe, fastighetsansvarige Bertil Truedsson och kyrkoherde Birgitta Cervin längtar efter att låta verksamheten på Kyrkans hus breda ut sig ytterligare. Bild: Sara HasselskogFoto: 

600 personer deltar varje vecka i någon av församlingens digra utbud av aktiviteter. Förutom ungdomsverksamhet, temakvällar, meditation och möteskvällar för arbetssökande anordnar man även gudomliga soppluncher och körer för olika åldrar och musikgenrer.

– Vi behöver plats för fler. Människor står på kö för att kunna delta i en del av verksamheterna. Nu kommer vi även att få plats med ett café, så att vi kan få en öppen mötesplats, säger kyrkorådets ordförande Lill Kempe.

Annons

Kyrkans hus byggdes 1978 och mellan 1988-89 byggde man ut första gången. Men nu har man vuxit ur sitt hus igen och bygger därför ut med ytterligare sammanlagt 432 kvadratmeter i ett och ett halvt plan. En av de viktigaste förändringarna blir att man nu får en efterlängtad sal i vilken man kan hålla föredrag eller konserter för upp till 150 personer. Den gamla entrén ska byggas över och även innergården kommer att försvinna.

– Därför kommer huset inte att bli så mycket större utvändigt, säger kyrkopolitiker Bertil Truedsson som är ansvarig för fastigheten.

Men om verksamheten fortsätter att växa i samma takt och en ny utbyggnad blir aktuell om några år så har man gott om plats att expandera på, försäkrar Bertil Truedsson.

Under tiden för ombyggnaden kommer den största delen av verksamheten att flytta till EFS-huset i Höllvikstrand. Däremot kommer barnverksamheten på Arken att stanna kvar och följa utvecklingen.

12000 av Höllvikens omkring 13000 invånare är medlemmar i församlingen. Medan andra orter har problem med ett minskande engagemang från församlingens sida går det ständigt uppåt i Höllviken. Det förklarar kyrkoherde Birgitta Cervin med att man följer med i samhällets utveckling och har en lyhördhet för vad som intresserar församlingens medlemmar.

– Vi tar tacksamt emot nya förslag på verksamheter, säger Birgitta Cervin.

Sara Hasselskog

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons