Annons

Snart öppnar AG:s Favör

Snart är det dags för ännu en ny livsmedelsbutik i Trelleborg. I början av augusti öppnar AG:s Favör sin nya butik på 3 000 kvdratmeter vid Engelbrektsgatan invid Köpingeskolan.
Trelleborg • Publicerad 19 juli 2002

- Vi har plats med ungefär dubbelt så många olika varor här, berättar butikschefen Ronny Jelvemark, 57 år, som arbetat 28 år inom AG:s Favör. Genom satsningen på den nya butiken flyttar AG:s Favör från Trelleborgs kanske trångaste butik till en av de rymligaste. - Det är trevligt för personalen att få arbeta i den här nya miljön, säger Ronny Jelvemark. Butiken liknar mycket AG:s Favörs butik i Höganäs som invigdes för tre år sedan. Genom flytten till den nya butiken har det också blivit en del nya arbetstillfällen. Ungefär fem nya tjänster blir det i den nya butiken, bland annat genom att vissa anställda går upp i arbetstid. - Vi börjar så, så får vi se hur det går, säger Ronny Jelvemark. I den nya butiken prövas också en del nyheter när det gäller hur varorna presenteras och det blir vissa nya varugrupper som inte alls fanns i den gamla Favör-butiken, som pappersvaror och husgeråd. Det blir ingen manuellt betjänad delikatess-disk, men däremot skivas smörgåspålägg och allt kött styckas i butiken. Butiken har fem olika kylrum för olika varor och en ungefär 50 kvadratmeter stor frys. - Jag har aldrig arbetat i en bättre planerad butik, där man verkligen kan organisera lagret på ett rationellt sätt, säger Ronny Jelvemark. Under sina 28 år hos AG:s Favör har Ronny Jelvemark hunnit med att vara tolv år i Staffanstorp och 16 år i Skurup som butikschef. AG:S Favörs nybygge är en av flera genomförda eller planerade satsningarna på livsmedelsbutiker och stormarknader i Trelleborg de senaste åren. Maxi har byggt ut sin butik och för en tid sedan öppnade Netto sin första butik i Sverige i Trelleborg. Lidl har planer på att öppna en butik på Bilias tomt vid Bryggaregatan och KF planerar sedan länge att öppna en stormarknad vid Hedvägens förlängning.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons