Annons

Snart klart för inflyttning

Äntligen. Efter ett halvårs slit börjar Jonas Thelin och Magnus Nilsson se slutet på den långa renoveringsprocessen. I helgen var det visning för intresserade.
Trelleborg • Publicerad 22 oktober 2006
061020 Valldammsgatan Renoverong Bild:Tomas Nyberg
061020 Valldammsgatan Renoverong Bild:Tomas NybergFoto: 
061020 Valldammsgatan Renoverong Bild:Tomas Nyberg
061020 Valldammsgatan Renoverong Bild:Tomas NybergFoto: 
061020 Valldammsgatan Renoverong Bild:Tomas Nyberg
061020 Valldammsgatan Renoverong Bild:Tomas NybergFoto: 
Helkaklade badrum.
Helkaklade badrum.Foto: 
dragaren
dragarenFoto: 
Runda hoar, designat trappräcke, infällda spottar i kaklet och en fondvägg är detaljer som ingår i hyran på 8500 kronor som de två lägenheterna på 85 resp 87,5 kvadratmeter kostar att hyra.Bild:Tomas Nyberg
Runda hoar, designat trappräcke, infällda spottar i kaklet och en fondvägg är detaljer som ingår i hyran på 8500 kronor som de två lägenheterna på 85 resp 87,5 kvadratmeter kostar att hyra.Bild:Tomas NybergFoto: 

Det saknas några detaljer här och där. Innergården är inte helt färdig och Telia dröjer med att skicka ut någon som kan dra in en telefonkabel. Men ändå.Efter ett drygt halvårs slit börjar Valldammshusens ägare Magnus Nilsson och Jonas Thelin att se slutet på det omfattande projektet.

– Vår ambition är att de första hyresgästerna ska kunna flytta in den första november. Det större huset är det lite mer jobb kvar med. Det får nog bli december för den lägenheten, tror Jonas Thelin.

Annons

En liten annons i tidningen gav enorm respons. Både seriöst intresserade och nyfikna har hört av sig till Magnus Nilsson.

– Hyran på 8500 kronor gör ju att en del drar öronen åt sig, men ändå är det väldigt stort intesse, säger Magnus Nilsson.

I helgen kom en strid ström av både barnfamiljer och äldre för att ta en närmare titt på lägenheterna.

– Jag har bott länge på Norra Vallgatan, så det här känns lite som mina kvarter. Jag har följt renoveringen av husen i Trelleborgs Allehanda, förklarade Ulla Örting medan hon beundrade köket på ovanvåningen. Hon kom på visningen tillsammans med systern Berit Leo, som efter 40 år i Malmö vill flytta tillbaka till sin barndomsstad.

– Visst är det fina lägenheter, men jag är lite tveksam till den branta trappan. Och så är det lite för mycket kringelikrokar.

Mer förtjusta var den unga familjen Martin Laneryd och Petra Johansson som fått lille Neo för tre månader sedan.

– Vi blev intresserade för att vi vill bo mitt i stan, förklarar Martin Laneryd. Och så är det viktigt med en liten trädgård så att Neo kan få springa runt lite utoimhus också.

Efter en rundvandring i båda lägenheterna var paret fortfarande lika förtjusta.

– Kanske är lägenheten på ovanvåningen ovanvåningen snäppet bättre. Jag gillar snedtaket. Och så har man inte någon insyn från gatan, bara utsikt, tyckte Petra Johansson.

Louise Voll Ercolino

Annons

0410-545 41

louise.voll.ercolino@allehandasyd.se

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons