Snart gror konstgräset på öster

Nu har jobbet med konstgräsplanen som ska ersätta grusplanen vid Köpingeskolan startat. Men massor av arbete återstår innan planen förhoppningsvis kan invigas i november.
Trelleborg • Publicerad 13 juli 2010
Ulf Bengtsson hjälper till att ta bort stängslet vid grusplanen vid Köpingeskolan, som ska bli konstgräsplan till hösten.
Ulf Bengtsson hjälper till att ta bort stängslet vid grusplanen vid Köpingeskolan, som ska bli konstgräsplan till hösten.Foto: 

– Vi räknar med att planen ska vara klar i november, säger Kenth Sjövall, fritidschef i Trelleborgs kommun.

Kommunstyrelsen beslöt på sitt sammanträde i juni att anslå drygt fyra miljoner kronor till konstgräsplanen. Att planen hamnar bredvid Köpingeskolan beror på att det var den plats där det var billigast och lättast att bygga den. Nu i början handlar det framför allt om arbete som görs av fritidsförvaltningens egen personal. Man tar bort stängsel och andra hinder. Planen ska både förlängas och breddas jämfört med dagens grusplan.

– Sedan blir det en del schaktarbeten också, säger Kenth Sjövall.

Själva konstgräset kommer inte förrän till hösten.

– Vi har inte tagit in anbud på det ännu. Gräset kommer någon gång i oktober eller november, säger Kenth Sjövall.

Anna Thulin
Lasse Bryggare
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.