Annons

Snart fest – med förbehåll

Dricka alkohol på allmän plats – inte tillåtet. Hälla badskum i fontäner – inte heller tillåtet. På onsdagen fick de blivande studenterna på Söderslättsgymnasiet förhållningsregler från polisen inför den stora dagen.
Trelleborg • Publicerad 4 juni 2009
Foto: 
Polisen Bosse Andersson informerade på onsdagen eleverna på Söderslättsgymnasiet.Foto: 

TRELLEBORG. Polisen Bosse Andersson, med 31 år i yrket, tittar strängt på ungdomarna i aulan.

– Om ni dricker alkohol på allmän plats så häller vi ut den. Och, av praktiska orsaker, kan det hända att ni får hjälpa till att hälla ut alkoholen, säger han.

Annons

– Va? utbrister någon.

Informationsträffen ska ge tankeställare. Som att inte hoppa för vilt eller kränga på studentflaken för att det kan hända en olycka. Eller komma berusad till skolan. Den som gör det blir avvisad från skolan och i värsta fall avstängd från studentavslutningen.

– Sätt er aldrig i en bil med en berusad förare. Det kan vara en kompis och säg då till honom eller henne: du kör inte, uppmanar Bosse Andersson.

Johan Silfversten Bergman
Niclas Sörenson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons