Annons

Snart börjar byggandet av fler lägenheter

Fem av de åtta lägenheterna i de nybyggda husen på Järnvägsgatan är uthyrda och förvaltaren, Marie-Louise Bergman, tror inte att det ska bli svårt att få de resterande tre uthyrda.
Trelleborg • Publicerad 13 augusti 2013

– I och med att husen nu är färdiga så tror jag det kommer att gå bra, säger hon.

I första skedet har man riktat sig till personer över 55 år som tänkbara hyresgäster på Järnvägsgatan.

Annons

– Husen är ju byggda för att det ska vara enkelt att ta sig runt husen och över till gästis. Det finns hiss och dörröppnare, säger hon.

Men om det skulle visa sig att intresset i just den kategorin inte är tillräckligt stort så kanske man även kommer att välkomna yngre. Eftersom det rör sig om nybyggda hus är det relativt höga hyror, strax under 10 000 kronor i månaden.

Arne M Ohlsson, som äger de nybyggda husen vid Järnvägsgatan och Gästis, äger även det gamla apotekshuset vid Landsvägen mitt emot Gästis. Och snart börjar det byggas lägenheter även i denna fastighet.

– Det kommer att bli fem stycken något mindre lägenheter, mellan 43 och 58 kvm med separata ingångar. Det är tvåor men sovrummen är väldigt små, säger Marie-Louise Bergman.

Taner Caliskan och Kristin Knutsson
Jenny Isaksson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons