Annons

Snabba utredningar om ungdomar

Utredningstiden för barn och ungdomar som misstänks fara illa är kort i Trelleborg jämfört med andra kommuner. Det framgår av en undersökning som gjorts mellan sju olika skånska kommuner. Enligt den ligger Trelleborg bäst till vad gäller utredningstiden, i genomsnitt 75 dagar.
Trelleborg • Publicerad 14 april 2009

– Vi har haft som målsättning att korta utredningstiden och arbetar aktivt med det, förklarar Anna Borgius, verksamhetschef på individ- och familjeomsorgsförvaltningen.

Sju skånska kommuner har gått ihop i ett nätverk där syftet är att jämföra olika delar av den kommunala verksamheten.  Den första jämförelsen rör vilket råd och stöd kommunerna ger till barn och ungdomar under 20 år, och det handlar bland annat om hur många barn som placeras på vårdhem och vad detta kostar.

Undersökningen visar bland annat att Trelleborg ligger högt vad gäller andelen utredningar som resulterar i placering på HVB-hem eller familjehem, men också att kommunen har lägst andel ungdomar som återaktualiseras efter en utredning.

Andreas Mårtensson andreas.martensson@allehandasyd.se
Andreas Mårtensson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons