Smygehusets ägare upprörd över anklagelserna

Klematisen ska klippas ner och planer på att anlita en lantbrukare för att ta bort häcken finns, intygar hon. Ägaren till det hus i Smygehamn som TA skrev om nyligen anser inte att hennes hus är förfallet.
Trelleborg • Publicerad 18 oktober 2005

" Nej, jag har det uppvärmt runt femton grader hela året och åker dit en gång i månaden, även om jag inte bor där, säger Gunilla Sedlacek. Och tillsammans med kommunen har jag röjt i trädgården i samband med att jag fick en vattenläcka.

Samtidigt medger hon att det finns vissa brister kvar att åtgärda utvändigt.

" Jag vet att klematisen på framsidan har växt alldeles överstyr. Men jag kan inte klippa i något som lever. När den har vissnat senare i höst ska jag ta bort den och skänka den till en väninna. hade jag vetat att den skulle bli så stor hade jag aldrig planterat den. Att klematisen skulle ha orsakat en fuktskada i grannens källare vägrar hon att tro på.

" Jag vet att han brukar klippa den när det växer in på hans tomt. Det har han alltid gjort, så det kan inte vara orsaken.

När det gäller syrenerna som täcker gatskyltarna på vägen kan hon först inte se att det är hennes ansvar att hålla ordning på dem.

Men efter att ha talat med TA återkommer hon med beskedet att hon nu kontaktat gatukontoret för att få hjälp med att klippa ner dem och att en lantbrukare ska kontaktas för att ta bort dem permanent.

Hon bekräftar att hon och grannen inte har en bra relation och att de inte kan kommunicera.

" Men jag blir upprörd över anklagelserna. Det finns många som tycker att mitt hus är jättecharmigt och mysigt.

Louise Voll Ercolino

0410-545 41

louise.voll.ercolino@allehandasyd.se

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.