Annons

Smygehus havsbad i konkurs

Restaurang- och konferensanläggningen Smygehus havsbad AB har försatts i konkurs. Därmed sägs samtliga sju anställda upp. Samtidigt börjar jakten på någon som kan driva anläggningen vidare.
Trelleborg • Publicerad 24 februari 2012

Konkursansökan lämnades in till Ystads tingsrätt på fredagen och godkändes samma dag. De sju anställda har en månads uppsägningstid. Deras löner betalas ut genom den statliga lönegarantin.

Enligt konkursförvaltaren, advokat Jan Gruvstad, kommer ett antal beställningar som tidigare kommit in till Smygehus havsbad att slutföras.

Annons

– Det är en del av mitt uppdrag. Det finns även några timanställda i företaget och alla kommer att få sina löner. Jag var på plats och informerade personalen under fredagen, säger Jan Gruvstad.

Han kommer att arbeta vidare för att hitta någon som vill driva Smygehus havsbad vidare. Enligt Jan Gruvstad finns det redan nu, från olika håll, intresse för att ta över företaget.

– Men jag har inte undersökt hur seriösa de är än. Jag skulle genom erfarenhet säga att vi har ungefär en månad på oss att hitta en ny ägare. Längre än så vill nog inte de som hyr ut anläggningen vänta, säger Jan Gruvstad.

I konkursansökan står att Smygehus havsbad AB har skulder på strax över 4,1 miljoner kronor. Tillgångarna värderas till ungefär 710 000 kronor. Jan Gruvstad vill dock inte gå in närmare på orsakerna till konkursen.

– Jag kan inte kommentera det, säger han.

TA har sökt delägaren Arne Törngren för en kommentar.

Maria Sällberg
Martin Strandberg
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons