Annons

Smygebo vill ha moderna löparbanor vid bollplan

En Smygebo föreslår att kommunen satsar på att bygga även löparbanor vid den planerade konstgräsplanen i Smygehamn.
Trelleborg • Publicerad 4 oktober 2013
Foto: Ivan Sekretarev

Eftersom konstgräsplanen ändå verkar bli försenad menar Smygebon att det finns möjlighet att lägga till löparbanor runt konstgräsplanen när den byggs.

Smygebon menar att det redan finns fotbollsplaner med naturgräs i Smygehamn och undrar varför kommunen så ensidigt satsar just på fotbollen.

Annons

"Den lilla asfaltsstrip som är tillbyggd som en sprintsträcka längs med en del av den nya fotbollsplanens långsida är på intet sätt ett alternativ till en fungerande och positiv löpnings- och träningsupplevelse" skriver Smygebon i sitt medborgarförslag.

Han hävdar att löparbanor runt fotbollsplanen skulle ge stora fördelar för folkhälsan och för aktiviteten hos barn, ungdomar och vuxna. De boende i Smygehamn skulle få chansen till en bredare och mer allsidig träning, även de som spelar fotboll, menar han.

Dessutom skulle Smygeskolans idrotts- och friskvård kunna utvecklas vidare, om det blir löparbanor vid den nya konstgräsplanen.

Louise Löfgren
Lasse Bryggare
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons