Annons

Smygebo rasar mot ungdomarnas bus

Smygeungdomar tillbringar sommarlovet med att slå sönder saker och busköra med mopeder. Det menar en smygebo som har tröttnat på att polisen aldrig syns till i hans by.
Trelleborg • Publicerad 24 juli 2008

Mannen, som vill vara anonym, har ringt polisen ett flertal gånger. Han bor nära skolan, som blivit ett tillhåll för unga, och har störts av buslivet flera sena kvällar och nätter. Han menar att det är flera personer i Smyge som är oroliga

– Varje gång jag har ringt har de lovat att skicka en bil, men jag har aldrig sett någon här, säger han. Han menar att det handlar om sparkar mot lyktstolpar, sönderslagna saker och buskörning med mopeder.

Annons

Eftersom det aldrig dykt upp några poliser i byn, vare sig efter att han ringt och tipsat eller annars, ger han nu upp.

– Det känns inte som jag får någon respons så jag ringer inte till polisen fler gånger nu. Jag låter ungdomarna hållas.

Han menar att det enda som skulle behövas är att polisen kör runt i området lite då och då, för att visa att de finns. – Jag förstår att det väl handlar om saknade resurser men så hemskt ont om folk kan de inte ha. Det tar bara en kvart att köra hit från stan.

Samtidigt klandrar han inte enbart polisen utan menar att föräldrarna också har ett ansvar.

– Som tur är finns fritidsgården och fotbollsföreningen. De styr upp och organiserar ungdomarna lite.

Fanny Johansson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons