Trelleborg

Smygebo fick ovälkommet besök i trädgården – ”har mina misstankar”

Trelleborg Artikeln publicerades
Ett flertal krukor hade slagits sönder.
Foto: Privat
Ett flertal krukor hade slagits sönder.

När en boende Smygehamn kom tillbaka efter att ha varit borta i en vecka låg en slägga på garageuppfarten. En mängd krukor var sönderslagna i trädgården och kvarlämnade burkar tydde på att någon använt trädgården som mötesplats.

Smygehamn

På annandag påsk kom en kvinna hem till sin trädgård i Smygehamn och möttes då av en bedrövlig syn: sönderslagna krukor i trädgården, utspridda skärvor, tomburkar och nedsprutade dörrar.

– Det är inte kul när man kommer hem till sönderslagna saker, säger kvinnan som vill vara anonym.

Det började med att hon hittade en slägga som låg på garageuppfarten. När hon gick till baksidan av huset såg hon att ett flertal krukor hade krossats och att utemöblerna flyttats ihop och ställts i en grupp.

– Det verkar som någon suttit där och slängt tomburkar omkring sig, fortsätter kvinnan.

Det låg skärvor på en stor del av gräsmattan.
Foto: Privat
Det låg skärvor på en stor del av gräsmattan.

Hon misstänker att det rör sig om ”rastlösa ungdomar” som besökt trädgården men tycker att de i detta fallet gått för långt.

– Det är otrevligt. Sådant här kan sprida skräck. Jag har polisanmält det för jag tycker att det är viktigt att markera att det inte är okej, säger kvinnan som hoppas att de boende i Smygehamn tillsammans kan bli mer vaksamma för att få stopp på det ”busliv” som varit i byn en tid.

– Jag vet att det varit andra grejer men jag har själv inte varit utsatt förut.