Annons

Smyge jazzfestival drog i gång

På fredag kväll drog Jazz i Smyge i gång, Sverige sydligaste jazzfestival. De första synkoperna på festivalen hördes från Åhus Swingorkester som började redan klockan 16 i Köpmansmagasinet i Smygehamn.
Trelleborg • Publicerad 25 juli 2003

Vädret betyder mycket för en tillställning som jazzfestivalen, ju sämre sommarvädret är desto fler letar sig till festivalens utbud. På fredagen sken dock solen från en närmast molnfri himmel och i början av kvällen var det ganska få som letat sig in i Köpmansmagasinet. Jazzfestivalen håller till på tre scener i och kring Köpmansmagasinet. Dessutom spelas det jazz på krogen Fabians skafferi i Smygehamn. Utbudet av band är allt från lokala orkestrar till världsstjärnor. Festivalen fortsätter i kväll, bland annat med ett intressant framträdande av Carli Tornehave. Även Sammy Rimingtons international band spelar i kväll liksom det australiska bandet Melbourne Original Performers, som även gav en konsert i går. Vibrafonisten Lars Erstrand i sällskap med violinisten Finn Ziegler och A Maltéus trio är ytterligare ett spännande uppträdande i kväll. Smyges jazzfestival, som i år anordnas för sjätte året, har i år även en bonuskonsert på söndagen. En gitarrkonsert med de båda världsstjärnorna Carlos Barbosa-Lima och Celia Linde.

Lasse Bryggare lasse.bryggare@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons