Annons

Smycken stals på äldreboende

Tre boende på Åldermannen har under vintern blivit bestulna på pengar och smycken. Nu har rutinerna på boendet ändrats och händelserna Lex Sara-anmälts.
Trelleborg • Publicerad 26 april 2007

Två guldhalsband, ett armband, en vigselring samt 300 kronor har under vintern stulits från boende på Åldermannens äldreboende i Trelleborg. I ett fall upptäckte anhöriga stölden efter att den boende avlidit.

I ett annat fall upptäckte en anhörig att moderns halsband och faderns vigselring var borta. Smyckena hade förvarats i en ask i en bokhylla. Asken fanns kvar men smyckena var borta.

Annons

De stulna pengarna fanns i ett kuvert i medicinskåpet hos en dement man. Den stölden ska ha inträffat under en helg i mitten av mars. – Vi har polisanmält stölderna och polisen har varit här, säger Hanna Sjöholm, enhetschef för Åldermannen.

Men att utreda vem som ligger bakom stölderna är svårt.

– Här går ju väldigt mycket folk så det är nästan omöjligt. Det är verkligen tråkigt att det har hänt. I vissa fall är sakerna helt oersättliga. De har ju en historia, säger Hanna Sjöholm.

Efter händelserna har rutinerna ändrats för förvaring av smycken och värdesaker tillhörande vårdtagarna.

– Om de vill så låser vi in sakerna i värdeskåp och informerar de anhöriga. När man flyttar in skriver vi också ned en lista över vad de har med sig, förklarar Hanna Sjöholm.

De boende får inte heller längre ha mer än 100 kronor i kontanter hos sig.

Jenny Isaksson

0410-545 27

jenny.isaksson@allehandasyd.se

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons