Annons

Smugglare skyller på okänd man

Den 46-årige mannen hade 30 000 narkotikaklassade tabletter i specialtillverkade lönnfack när hans bil stoppades i Trelleborgs hamn. Nu har han fällts för grov narkotikasmuggling.
Trelleborg • Publicerad 20 november 2012

Under luckor i golvet, bakom förarstolen och i en sportbag i bagageutrymmet. Där hittade tullare sammanlagt 30 000 narkotikaklassade tabletter när de stoppade 46-åringens bil i hamnen den 11 maj i år. I tisdags dömdes han av Ystads tingsrätt till 2,5 års fängelse.

46-åringen nekar till brott. Han lämnade Budapest den 10 maj och hävdar att en kamrat placerat narkotikan i lönnfacken när han lånade fordonet samma dag. Tabletterna i bagageutrymmet förklarar 46-åringen med att de lagts dit av en annan ungersk man, som han träffade på färjan mellan Sassnitz och Trelleborg. Den okände mannen, som inte har kunnat spåras, ska sedan lämnat bilen strax före ankomsten till Trelleborg.

Men tingsrätten köper inte 46-åringens historia. Han har bland annat inte kunna förklara varför hans fingeravtryck fanns på tablettförpackningarna. Mannen, som varit häktad sedan 14 maj, utvisas också från Sverige och får inte återvända hit förrän 2022.

Madeleine Gripsten
Martin Strandberg
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons