Annons

Smugglade knark för en miljon kronor

Han hade åkt från Västerås till en liten tysk stad för att träffa damer och dricka öl en kväll med en man som han bara visste förnamnet på. Och han hade inte en aning om knarket som var gömt i reservdäcket.
Trelleborg • Publicerad 27 juli 2006

Den 30-årige Västeråsbon kom med färjan från Tyskland omkring klockan 17 den 9 november i fjor. Han togs ut för tullkontroll och tullen hittade 3,7 kilo amfetamin och 943 ecstasytabletter till ett "gatuvärde" på minst en miljon kronor i reservdäcket. För det dömdes han till sex års fängelse och tio års utvisning på torsdagen.

Enligt 30-åringens egen berättelse hade han lärt känna en annan polsk man som han bara visste förnamnet, Robert, på. Robert ringde 30-åringen och föreslog att de skulle åka till Tyskland för att träffa flickor och dricka öl. Så 30-åringen körde till Trelleborg efter arbetets slut den 7 november. Han tog färjan och körde sedan till en liten tysk stad 19 mil söder om Sassnitz där han träffade Robert. 30-åringen påstod att Robert lånat hans bil i fyra timmar under kvällen den 8 november för att hämta flickor och öl. Men han kom tillbaka utan flickor. På morgonen den 9 november körde 30-åringen tillbaka till Sassnitz för att ta färjan till Sverige.

Annons

I 30-åringens mobiltelefon hittades ett raderat SMS-meddelande på polska som löd "De kommer om en halvtimme". Meddelandet kom från en mobiltelefonkort med svenskt kontantkortsnummer. Kortet hade startats den 8 november och användes bara den 8 och 9 november, sedan inte mer.

En kvinna som arbetade i receptionen på det tyska hotellet berättade en annan historia, om en ensam man som kom den 8 november och ville ha ett enkelrum för en natt.

Rätten var i stort sett enig i domen på sex års fängelse och tio års utvisning. En nämndeman ville ha livstids utvisning.

Christer Hansson

0410-545 42

christer.hansson@allehandasyd.se

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons