Annons

Smugglade hundratals liter alkohol – döms till fängelse

En man blev i oktober i år stoppades i Trelleborgs hamn med hundratals alkoholhaltiga drycker i lasten. Flera av varorna visade sig även ha förfalskade dokument.
Trelleborg • Publicerad 26 november 2018
Arkivbild.
Arkivbild.Foto: Drago Prvulovic / TT

Det var den 30 oktober som mannen, en lastbilschaufför, stoppades av tullen i Trelleborgs hamn. I lastbilen som mannen körde fanns över 850 liter alkoholhaltiga drycker, bland annat 608 liter öl och 188 liter sprit.

Mannen har uppgett att hans avsikt var att jobba som chaufför i Sverige, med den lastbil han kom i. Alkoholen skulle han ge bort till bekanta, och dricka själv.

Annons

Mannen har också uppvisat en fraktsedel för att stödja att han gjort allt på ett korrekt sätt. Ystads tingsrätt gör däremot bedömningen att fraktsedeln är en ”uppenbar förfalskning.”

Tingsrätten finner det visat att mannen inte förde in alkoholen för privat bruk, och dömer honom därför till fyra månaders fängelse för smuggling.

Sebastian MårtenssonSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons