Annons

Smockat på poppis loppis

Det blev smockfullt direkt när Röda korset slog upp portarna till sin årliga loppis och julmarknad på Pilevallskolan i Trelleborg på söndagen.
Trelleborg • Publicerad 19 november 2006
Många ville fynda bland böckerna på loppisen.
Många ville fynda bland böckerna på loppisen.Foto: 
Det var mer än smockfullt i Pilevallskolan på Röda Korsets loppis på söndagen. Bild: Tomas Nyberg
Det var mer än smockfullt i Pilevallskolan på Röda Korsets loppis på söndagen. Bild: Tomas NybergFoto: 

– Vi har haft julmarknad sedan 1988, men riktigt så länge har vi inte haft loppis samtidigt, berättar Håkan Ståhl, som är huvudansvarig för julmarknaden.

Det var kö redan långt innan marknaden öppnade av människor som ville in och hitta fynd på loppisen, köpa hembakt kaffebröd eller kanske ett pepparkakshus, fika, titta på julpynt eller bara umgås bland alla de andra besökarna. – Julmarknaden och loppisen betyder mycket för oss ekonomiskt. Det mesta av pengarna går till vårt arbeta för gamla och ensamma här i Trelleborg, säger Håkan Ståhl.

Annons

Röda Korset i Trelleborg har just avslutat årets arbete för Världens barn och det finns för närvarande inget stort ändamål som man behöver samla in pengar till.

– Annars går mycket av de pengar vi får in till att hjälpa till vid olika katastrofer, säger Håkan Ståhl. Sedan har vi utgifter för vår lokal här i Trelleborg också.

Förutom julmarknaden med loppis ordnar Röda Korset i Trelleborg även en loppis vid påsk.

– Det ärt roligt att det kommer så mycket folk, tycker Håkan Ståhl. De som är här och arbetar, ungefär 45 personer, ställer ju gärna upp eftersom vi får det här positiva gensvaret.

Håkan Ståhl påpekar också att det är många fler som finns med i bakgrunden, bland annat de som bakat och skänkt kaffebröd till marknaden.

Lasse Bryggare

0410-545 71

lasse.bryggare@allehandasyd.se

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons