Annons

SMHI: Svalare väder väntar

Det varma sommarvädret verkar ha nått sin kulmen. Under helgen och början av nästa vecka väntas svalare väder.
Söderslätt • Publicerad 3 augusti 2018
Genrebild.
Genrebild.Foto: Hasse Holmberg / TT

– Det kommer att fortsätta att vara varmt, men det syns inga 30 grader framåt i prognosen, säger Jon Jörpeland från SMHI.

Fredagen fortsätter i samma stil som resten av veckan, men under natten kan det bli svalare, med temperaturer ner mot 15 grader.

Annons

– På lördagen sedan blir det växlande molnighet och ner mot 25 grader. På några håll kan det eventuellt bli 27-28 grader.

Under söndagen blir det liknande väder, med moln som främst rör sig längs sydkusten.

– Det väntas inte mycket regn framåt. Det kan eventuellt bli några lokala skurar under lördagen och kanske även i nästa vecka, men det är främst uppehållsväder, säger Jon Jörpeland.

Eldningsförbudet i Skåne kvarstår, även om det nu blir svalare väder. Under fredagen gick landshövdingen Anneli Hulthén ut och vädjade till alla att följa förbudet.

– Jag är definitivt orolig inför helgen men även för de närmsta veckorna. Det finns en stor risk för många och stora skogsbränder i Skåne. Jag bedömer att vi har goda möjligheter att bedriva insatser men det är väldigt viktigt att allmänheten följer eldningsförbudet för att minska antalet bränder, säger Martin Gertsson, regional räddningschef i beredskap, i ett pressmeddelande från länsstyrelsen.

Sebastian MårtenssonSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons