Annons

SMHI: Risk för minusgrader i helgen

Efter ett större regnområde som passerar Skåne under fredagen väntas lägre temperaturer. Enligt SMHI:s meteorolog finns risk för frost under natten till söndag.
Trelleborg • Publicerad 26 oktober 2018 • Uppdaterad 27 oktober 2018
Genrebild.
Genrebild.Foto: Martina Holmberg / TT

Lite längre norrut i Skåne kan det komma snö i helgen. Men här vid sydkusten kommer nederbörden i form av regn. Fredagen väntas bli en ganska blöt historia.

– En hel del regn kommer passera under dagen. Men temperaturen ligger fortfarande på plussidan så det är inget tal om snö eller att det kommer frysa till, säger meteorolog Henrik Reimer på SMHI.

Annons

Natten mellan fredag och lördag väntas uppehåll men under lördag förmiddag kan det komma ytterligare någon skur eller lättare regn. Därefter ska det, enligt Henrik Reimer, klarna upp och på lördag eftermiddag och kväll blir det klart. Då sjunker också temperaturen.

– Mot kvällen blir det runt nollan medan det på morgontimmarna kan blir minusgrader. Det kommer att bli en klar och kylig natt mot söndag, säger han.

Söndagen inleds med sol men sedan väntas åter en del regn. Vinden beräknas vara svag till måttlig under hela helgen.

Jenny IsakssonSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons