Annons

SMHI: Det blir en vit jul

Under natten till tisdagen drar ytterligare ett snöoväder in över Skåne och Söderslätt, som redan nu är inbäddat i ett cirka 20 centimeter vitt täcke. Och enligt Anna Österman, meteorolog på SMHI, är prognoserna för en vit jul fortfarande goda.
Trelleborg • Publicerad 21 december 2009
Foto: 
Foto: 

TRELLEBORG. – Det är inte varje år vi kan lova en vit jul, men med tanke på den rikliga snömängden så är chanserna för en vit jul riktigt goda, säger hon.

Enligt polisen har antalet avåkningar de senaste dagarna minskat radikalt, även om de räknar med en viss ökning under tisdagen.

– Det har varit väldigt lugnt i hela Skåne. Betydligt lugnare än för ett par dagar sedan då snöandet började. Folk har väl lärt sig att anpassa hastigheten efter väglaget, säger Mikael Persson, informatör på polisen.

Johan Silfversten Bergman
Kristoffer Törnmalm
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons