Annons

Smedjetomt ska snart bebyggas

Trelleborgshem vill komma igång med bygget av hyreshuset i hörnet Västergatan/Bryggaregatan så snart som möjligt. Efter några justeringar lämnade Trelleborgshem in en ny ansökan om bygglov på tisdagen.
Trelleborg • Publicerad 28 september 2011
Så här är det tänkt att fasaden mot Västergatan ska se. Ritning: Arkitektlaget Skåne
Så här är det tänkt att fasaden mot Västergatan ska se. Ritning: Arkitektlaget SkåneFoto: 

– Vi hoppas att man kan fatta beslut om bygglov på mötet i oktober, säger Kent Jönsson, vd för Trelleborgshem. Sedan vill vi komma igång och påla på tomten så snart som möjligt.

Det handlar om tomten där Nordströms gamla smedja låg en gång. Under 2010 revs smedjan. Och nu vill Trelleborgshem bygga ett hus med 24 lägenheter och kontor på första och andra våningen.

Annons

– Det är arbetsförmedlingen som ska flytta in på hela första och en del av andra våningen, säger Kent Jönsson. Det blir en stor hyresgäst för oss.

Kontorslokalerna blir på cirka 1100 kvadratmeter.

Huset blir fyra våningar som högst – i själva gathörnet ut mot Västergatan och Bryggaregatan. Höjden minskar sedan åt både öster och söder. Mot Lotsgränd blir det en och en halv eller två våningar och ner mot Dannegården tre våningar.

Lägenheterna ska få parkeringsplatser inom fastigheten, medan de anställda på arbetsförmedlingen får parkeringsplatser på andra tomter som Trelleborgshem disponerar i närheten.

Tidigare har grannar klagat på byggplanerna. När Dagon ägde fastigheten och sökte bygglov menade grannarna att det planerade huset var alltför högt. Trelleborgshem fick fastigheten genom en bytesaffär med Dagon i september 2009 där Trelleborgshem köpte fastigheten och samtidigt sålde radhusen på Solängen i Skegrie till Dagon.

Taner Caliskan och Kristin Knutsson
Lasse Bryggare
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons