Annons

Smältvatten orsakade fullt pådrag i hamnen

(Uppdaterad 18.05) Ett misstänkt läckage på ett lastbilssläp i Trelleborgs hamn orsakade under söndagseftermiddagen fullt pådrag från räddningstjänst, polis och ambulans. Läckaget visade sig dock vara smältvatten.
Trelleborg • Publicerad 7 mars 2004

Det hela upptäcktes när det började droppa vätska från ett släp strax efter klockan 16. Stuveriarbetarna slog larm och eftersom släpet var märkt med symboler som varnade för brandfarligt, frätande och giftigt ämne var insatsen omfattande. Räddningstjänsten skickade fem bilar till platsen, däribland en miljösaneringsbil. Även polis, ambulans och akutbil skickades till uppställningsplatsen som ligger strax intill Ångkvarnen. Två brandmän utrustade men andningsskydd skickades in i släpet för att lokalisera läckaget och ett antal gasoltuber plockades av från trailern. Men någon läcka hittades inte. Istället upptäcktes snörester intill trailern och när man fick fram uppgifter om att den kommit från Finland kunde man konstatera att det förmodade utsläppet rörde sig om smält snö.

Magnus Aspegren
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons