Smakar det så kostar det
Dannegården är ett välbevarat hus med bjälkar i taket, stuckaturer och trägolv. På bordet ligger vita linnedukar, servetterna är i samma material och färg. Atmosfären är trevlig och inredningen mysig.
Varje vecka serveras fyra olika lunchalternativ att välja bland. Billigast, om man nu kan använda det ordet i sammanhanget, är den här veckan en zucchinisoppa för 85 kronor. Dyrast är halstrad lättrimmad kalvbringa för 115.
I lunchen ingår sallad, bröd, kaffe/te och kaka. Kranvatten att dricka ingår men mineralvatten kostar 28 kronor extra. Lite väl mycket när lunchen kostar som den gör.
De två brödsorterna är hembakade och smakar fantastiskt. Salladsutbudet är kanske inte det största men allt är fräscht och gott.
Bland varmrätterna väljer vi dels kokt Simrishamnstorsk med äggsås, ärtor och skånsk senap och dels halstrad lättrimmad skånsk kalvbringa med bräserad lök, morötter och potatis. Portionerna är väl tilltagna. Det här stället lämnar man inte hungrig.
Torsken är saftig, äggsåsen mild utan att vara tråkig och ärtorna saftiga.
Kalvbringan kommer i två rejäla skivor. Köttet är vällagat och passar utmärkt ihop med rotfrukterna.
Sammantaget höjer sig maten en bra bit över en vanlig dagens vilket motiverar det höga priset.
Efter maten finns det hembakat till kaffet. Det finns dessutom flera olika sorters te att välja bland.
Vi lämnar Dannegården mätta i magen men lätta i plånboken. Även om vi inte har råd att äta här flera gånger i veckan är det definitivt värt ett återbesök.