Annons

Små och stora stjärnor tävlade om plats i Globen

Melodifestivalen i Malmö spiller över på Trelleborg. Med tävlingsdeltagare från den stora melodifestivalen och egna schlagertävlingar för kommande stjärnor.
Trelleborg • Publicerad 25 februari 2011
Foto: Claes Nyberg
Andra vinsten på en vecka! Ella Sandberg, 14 år och från Svedala, sjöng igår till sig en plats i Globen i tävlingen Schlagerstjärnan.
Andra vinsten på en vecka! Ella Sandberg, 14 år och från Svedala, sjöng igår till sig en plats i Globen i tävlingen Schlagerstjärnan.Foto: Claes Nyberg

Anders Fernette som tävlar ikväll i Malmö, är på plats på Valen under fredagen. Fast mest nerver är det kring de två sångtävlingarna Lilla schlagerstjärnan och Schlagerstjärnan, för barn och unga. Vinnarna tar sig vidare till semifinal och finaler i Globen den 12-13 mars.

Ella Sandberg, 14 år från Svedala, är en av tio i startfältet till Schlagerstjärnan. Hon har tagit sånglektioner i fyra år och går nu och sjunger för Alexandra Hamned som bland annat haft Ola Salo som elev. Och en gång i veckan blir det danslektioner på Rydbergs. Ella Sandberg vet vad hon vill med sin sång.

Annons

– Jag vill jobba professionellt med musik. Jag kommer att göra allt jag kan. Träna, tävla, synas, säger Ella Sandberg.

Ella Sandberg har varit med i fyra tävlingar tidigare och kommer till Valen med sin första seger i bagaget. Här tar hon hem sin andra vinst på mindre än en vecka med "Make you feel my love" av Adele. Nu blir det till att ladda upp inför avgörandet i Globen.

– Ja, vad ska man säga. Det känns jättebra, säger Ella Sandberg.

Lilla schlagerstjärnan vanns av Rebecka Karlsson från Helsingborg.

Henrik Kilefors
Magnus Aspegren
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons