Slog och bet när han skulle kastas ut

Trelleborg • Publicerad 6 oktober 2006

När mamman kom hem efter att ha firat sin födelsedag så fanns ett antal ungdomar i lägenheten. Dottern bad mamman om hjälp att bli av med en del som uppträtt hotfullt. En av dem, en 19-årig trelleborgare vägrade att gå. I stället slog han henne över halsen. Mammans bror såg vad som hände och skulle hjälpa henne få ut 19-åringen ur lägenheten. Han tog tag i 19-åringens kläder men 19-åringen bet honom i pannan så att han började blöda.

19-åringen hade bjudits av en son till en granne men eftersom det var emot hans principer att slå en kvinna så förnekade han slaget inför tingsrätten. Däremot kom han ihåg att han bitit farbrodern, men hävdade att han själv inte varit aggressiv.

När han så småningom kastats ut slog han sönder en ruta i fastigheten.

Tingsrätten dömde honom till skyddstillsyn med samhällstjänst för misshandel, skadegörelse (rutan) och narkotikabrott (vid ett annat tillfälle). Hade han varit 21 år vid brottstillfället hade han fått fängelse.

Christer Hansson

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.