Annons

Slog ner folk utan orsak

Sju personer blev misshandlade, utsatta för försök till misshandel eller ofredande under perioden april till augusti i år. Kvinnan som misshandlade dömdes till rättspsykiatrisk vård i förra veckan.
Trelleborg • Publicerad 7 november 2005

Den åtalade 42-åriga kvinnan hade olika sätt att skylla ifrån sig i samband med de olika händelserna, "det måste finnas en dubbelgångare", "det måste vara någon annan", "känner inte igen händelsen", "har inte slagit någon på 15-20 år", "sysslar inte med sådant".

Tingsrätten trodde inte på någon av undanflykterna.

Annons

Kvinnan har gett sig på både barn och vuxna när de mött henne, antingen gående eller på cykel. Alla som drabbats berättade likartade historier i tingsrätten. De mötte en kvinna med stel gång, när de passerade fick de ett eller flera slag. Slagen kom helt oprovocerat.

En promenerande kvinna fick ett slag i nacken på Hedvägen den 1 april. Strax efter fick en cyklande kvinna på Hedvägen ett slag.

Näste att bli slagen var en 16-årig pojke den 7 april. Även där gick den nu dömda kvinnan bort och gav honom ett slag över ögat, utan att säga något. Sedan gick hon bara vidare. Tre veckor senare sparkade hon en cyklande kvinna över höften på Engelbrektsgatan.

En månad senare, den 26 maj, var det dags igen. Då blev en 16-årig flicka slagen på Hedvägen. Efter ytterligare en dryg vecka kom en kvinna cyklande på Hedvägen. Hon mötte en promenerande kvinna som plötsligt svängde en jacka över hennes ansikte. När hon stannade och gjorde sig fri försökte kvinnan bita henne i halsen.

Det sista misshandelsfallet inträffade den 23 augusti. Då stod en äldre kvinna innanför ytterdörren till trappan och väntade på ambulansen. Den dömda kvinnan kom in genom dörren och slog ner den äldre kvinnan.

Under förhandlingen i tingsrätten beslutades om en rättspsykiatrisk undersökning. Resultatet blev att den 42-åriga kvinnan dömdes till rättspsykiatrisk vård med särskild utskrivningsprövning. Hon har suttit häktad sedan den 1 september och ska stanna i häktet tills domen vinner laga kraft.

Christer Hansson

0410-545 42

christer.hansson@allehandasyd.se

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons