Annons

Slet åt sig guldhalsband från ägarens hals

17-åringen slet guldhalsbandet från halsen på en man när denne gick på gatan i centrala Trelleborg. Detta enligt åtal om grov stöld som nu lämnats in.
Trelleborg • Publicerad 22 februari 2019 • Uppdaterad 23 februari 2019
Arkivbild.
Arkivbild.Foto: JANERIK HENRIKSSON / TT

Incidenten ska ha inträffat på Östergatan 1 juli i fjor. Enligt ägaren till guldhalsbandet, värt 15 000 kronor, så var det den den åtalade, nu 18-åriga personen som ryckte halsbandet och sprang. Ett vittne finns också till händelsen.

Åklagaren anser att brottet bör bedömas som grovt eftersom halsbandet slets direkt från sin ägare, som bar det om halsen vid tillfället.

Annons

Halsbandets ägare vill också ha skadestånd för det inträffade. 6 500 kronor begär man av den åtalades föräldrar, medan försäkringsbolaget begär 14 000 kronor av den misstänkte och 9000 kronor av dennes föräldrar.

18-åringen misstänks dessutom för narkotikabrott. Ett par veckor innan incidenten på Östergatan stoppade polisen 18-åringen då han precis köpt 74 gram cannabis. Narkotikan var förpackad i portioner, vilket polisen menar tyder på att 18-åringen tänkte sälja den vidare. I den gripnes mobiltelefon hittades också sms-konversationer som tyder på transaktioner av den sorten.

18-åringen nekar till alla anklagelser.

Lars ThulinSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons