Annons

Slängt var det här med gott samvete

Äntligen: här kan man slänga glödlampor med gott samvete. I fyra butiker i Trelleborg står det nu en samlare som tar emot batterier, småelektronik och glödlampor.
Trelleborg • Publicerad 16 oktober 2013
Anders Persson från Sysav var med och ställde upp samlare för småelektronik, glödlampor och batterier i fyra matbutiker i Trelleborg på onsdagen, bland annat Willys.
Anders Persson från Sysav var med och ställde upp samlare för småelektronik, glödlampor och batterier i fyra matbutiker i Trelleborg på onsdagen, bland annat Willys.Foto: Tomas Nyberg

- Vi har märkt att det slängs en hel del saker som är besvärliga att bli av med i de vanliga soporna, säger Anders Persson från Sysav, som var med och ställde upp samlarna på Willys, Ica Maxi, City Gross och Ica Supermarket på Valen.

Det handlar om batterier och glödlampor bland annat. Varje år kastas runt 800 000 glödlampor och över två miljoner batterier i de vanliga soporna.

Annons

- Jag tror att människor helt enkelt inte vet var de ska göra av dem, säger Anders Person, så nu satsar vi på att sätta upp sådana här samlare runt om i kommunerna.

Sammanlagt handlar det om drygt 50 samlare som ska sättas upp i matbutiker i Sysavs 14 ägarkommuner.

Andreas Kvant är butikschef på Willys i Trelleborg.

- Det här är jättebra för våra kunder, säger han. När vi fick frågan var det aldrig någon diskussion, det är klart att vi ställer upp.

Louise Löfgren
Lasse Bryggare
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons