Annons

Skyttsgården kan bli Kulturskolans nya hem

Kommunen brottas med problemet vad lokalerna på Skyttsgården ska användas till. Ett förslag är att Kulturskolan flyttar in i den gamla museibyggnaden.
Trelleborg • Publicerad 18 april 2012
Foto: Tomas Nyberg

– Kulturskolan har sagt att de behöver större lokaler och det skulle kunna vara en lösning att flytta verksamheten till Skyttsgården, menar kommunalrådet i Trelleborg Ulf Bingsgård (M).

Kommunen har varit i kontakt med en del företag om Skyttsgården, men ingen har visat något större intresse av att ta över byggnaden.

Annons

– Det är en svår byggnad. Den är inte särskilt lämplig för bostäder, säger Ulf Bingsgård. Det finns betydligt bättre möjligheter att bygga om Kockska huset där Kulturskolan håller till nu, till exempel till bostäder, menar han.

Michael Nordberg är rektor på Kulturskolan i Trelleborg. Han bekräftar att skolan behöver större lokaler.

– Vi får allt fler elever. Framför allt är det dansundervisningen som lockar många lever, säger han. Vi har över 100 danselever nu.

Ett förslag på en utbyggnad av den nuvarande skolan har tagits fram.

– Det är ett utmärkt förslag, säger Michael Nordberg. Då får vi tillgång till ytterligare en stor sal för dans och orkester. I dagsläget har vi bara en tillräckligt stor lokal och det begränsar våra möjligheter.

Michael Nordberg menar att en eventuell flytt till Skyttsgården kräver stora ombyggnader av det gamla museet.

– Jag har varit och tittat på lokalerna och har svårt att se hur de skulle kunna anpassas till våra behov. Det behövs både större lokaler och att man bygger om så att vi får tillgång till många mindre också, säger han.

Michael Nordberg utesluter dock inte helt att en flytt kan bli bra.

– Om vi bara får de lokaler som vi behöver för verksamheten, så visst, varför inte? säger han.

Maria Sällberg
Lasse Bryggare
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons